About

Jaren geleden toen ik zelf nog achter de bar stond, leerde een goede barman mij hoe ik een mojito moest maken volgens een recept dat hij zelf van een Cubaanse barman uit Havana had geleerd, beweerde hij. Algauw kreeg onze bar toch de reputatie beste mojitos van de stad te maken.

Sindsdien was ik volledig bezeten van cocktails en na de Dry Martini kwam de Manhattan, de Old Fashioned, de Sazerac, French 75, …

De bartender episode uit mijn leven is echter al lang geleden. Cocktails in België zijn sindsdien heel langzaam beginnen doorbreken als een trend. Mijn bedoeling is om die trend wat te begeleiden. De meeste mensen die ik ken hadden een heel “verkeerd” beeld over cocktails. “Waarom zijn ze zo duur”, “dat maakt toch geen verschil welk merk dat is” , “we kunnen er maar 4 drinken”, “dat is veel te sterk”, ” er zit geen fruitsap in”…

Dat beeld probeer ik wat op te helderen door deze blog en verder voer ik een persoonlijke kruistocht om het concept van “fine drinking” een beetje in te burgeren en ervoor te zorgen dat de cocktail mixologen het verdiende respect voor hun werk krijgen.

De cocktailscene is een heel aparte scene, maar eenmaal erin kan je nooit meer terug

The First Manifesto of the Cocktail Nation:
We, the Citizens of the Cocktail Nation, do hereby declare our independence from the dessicated horde of mummified uniformity – our freedom from an existence of abject swinglessness. We pledge to revolt against the void of dictated sobriety and to cultivate not riches but richness, swankness, suaveness and strangeness, with pleasure and boldness for all.
BE FABULOUS.
– The Millionaire of Combustible Edison (Glenn 1994:81)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Your fix is in our mix!

%d bloggers op de volgende wijze: