Salvatore Calabrese gaat voor Wereldrecord Duurste Cocktail

Salvatore Calabrese wordt ook wel de ‘Maestro’ genoemd. De ietwat excentrieke meester begon zijn carrière op 11 jarige leeftijd in het Italiaanse stadje Maiori en schopte het na hard werken tot bartender van The Duke’s Hotel, The Lanesburough, The Artesian ook als ik mij niet vergis en uiteindelijk zijn eigen stek: Salvatore’s at FIFTY. De gentleman vind zichzelf zonder enige discussie de beste die er is en heeft qua uiterlijk verdacht veel weg van David Niven.
 

Momenteel is hij eigenaar en barmanager van zijn eigen bar in de Playboy Club te London. In zijn visie wil hij de succesvolle, excentrieke glamour look van het Playboy merk uit de jaren 60 en 70 terugbrengen. En zijn eerste wapenfeit binnen de Playboy Club blijkt al niet van de minste te zijn.

De ‘Maestro’ is er immers in geslaagd om de meest exclusieve en duurste cocktail ooit te maken. En uiteraard heeft hij die naar zichzelf genoemd: ‘Salvatore’s Legacy’. Eén consumptie kost u exact: 6.819 €.

Hoe komt dit? Wel de ingrediënten zijn gemiddeld 200 jaar oud. De Salvatore’s Legacy bestaat uit 4 componenten: Clos De Griffier Vieux Cognac uit 1778, een Kummel likeur uit 1770 met Dubb Orange Curacao uit 1860 en jawel zelfs de Angostura Bitters die hij gebruikt zijn 112 jaar oud.

 

Blijkbaar was de recordpoging eigenlijk gepland voor juli, maar Salvatore zei dat dat niet kon omdat hij een fles had laten vallen. Ooit al eens een fles 300 jaar oude cognac laten vallen? Ik kan u voorspellen dat het vrij stil zal worden in de kamer en nadien spurt u voor uw leven. Tenzij het uw fles was, dan pleegt u gegarandeerd sepuku met één van de scherven. “No sweat” voor Salvatore, na drie maand vond hij een evengoede fles cognac.

 

 

De vorige die zich…euh, trots, de duurste cocktail kon noemen, heeft de bijzonder originele naam 27.321 . U hebt het goed geraden, dat is inderdaad de prijs. In de Verenigde Arabische Emiraten welteverstaan, dirham dus. Omgerekend kost u dat ongeveer 4667 €, een weggevertje. U kan hem nog steeds bestellen in de Skyview Bar van de Burj, u weet wel, die gigantische, nutteloos hoge toren in de woestijn.

De mensen van het Guinness Book of Records gingen vanavond de echtheid controleren van de claim. Dat betekent proeven dus, ik hoop voor hun dat ze niet moeten betalen. Persoonlijk heb ik hier allemaal mijn bedenkingen een beetje bij. Begrijp me niet verkeerd, Salvatore’s Legacy zal vast en zeker wel heerlijk zijn om te drinken, maar zo gigantisch veel geld neertellen om wat bijna niets anders is dan mijn nieuwsgierigheid bevredigen.

Ik betaal graag wat meer voor een cocktail als de bartender in kwestie er veel tijd en werk in gestoken heeft: zijn eigen likeuren, shrubs, bitters, ijs en wat nog allemaal. Ik betaal graag voor de creativiteit van de bartender. Ik wil vloeibare kunst consumeren of gewoon een moment vieren met een lekkere cocktail. Willen scoren met de duurste cocktail ooit, vind ik nogal “goedkoop“.

 

 

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s