Casa Bacardi – Housewarming van de Speakeasy

Ik ben dol op van die “snuister boekenwinkeltjes”, je weet wel stapels ouwe, muffige tweedehands boeken ongehinderd door enige logische volgorde. Elk boekje is een verrassing en onderbewust ben je op zoek naar die ene verborgen schat die nog niemand gevonden heeft. Nu in deze boekenwinkel was de verborgen schat geen boek, maar iets compleet anders…

De schat hier, was een geheime ingang naar de pop up speakeasy bar, ‘Casa Bacardi‘, speciaal opgericht om 150 jaar Bacardi te vieren. Ik wist uiteraard wel ongeveer wat de bedoeling was, maar niet hoe ze het gingen aanpakken of hoe het eruit zou zien.

Afspraak was samen te komen in ‘The Book Club’, een Antwerps boekenwinkeltje. Mij goed. Ik dacht dat ze een soort zaaltje of hangar hadden afgehuurd, waarvan ze de voorkant vaagweg omgetoverd hadden in een boekenwinkel…wrong.

De scepsis was eigenlijk al verdwenen toen ik eerdaags het logo van de “winkel” had ontvangen.

Awesome! De schedel deed me denken aan een andere bar: The Death + Company. Blijkbaar werden alcohol en bartenders na de Volstead Act in 1919 ook wel beter bekend als Death & Co.

Daar aangekomen bleek het ook een echte boekenwinkel te zijn. De fantasievolle illusie werd spijtig genoeg een beetje doorprikt door een groepje fotografen met gigantische camera’s dat buiten aan de etalage stond te wachten. Ze straal negerend stapten we binnen…in een echte boekenwinkel.

Zonder zeveren, er zaten zelfs mensen te lezen. Oh, nee! Ik moest de deur ernaast binnenstappen waarschijnlijk, de fotografen waren misschien gewoon een sigaretje aan het roken.

Of toch niet? Eén van de klanten leek een beetje op Marco Mathieux. Ik nam lukraak een boek van een stapel en toonde een willekeurige bladzijde aan mijn vriendin. “Kijk, schat. Naoorlogse Russische Moderne Kunst.” “Mmm?”  De cameraploeg begon door de etalage foto’s te nemen. De net iets te knappe jongedame die zat te lezen aan mijn linkerkant had een samenzweerderige krul om de lippen.

Tussen een andere stapel boeken had ik een nummer van ‘Imbibe Magazine’ zien liggen en net toen ik daarmee triomfantelijk wou bewijzen dat we wel aan het juiste adres waren, zei de vriendin, ” kom schat, de boekenkast gaat open.”

“De wat?” Ongeveer zeven mensen stapten, stilletjes giechelend, door de opening. We volgden de rest door een marginaal steegje. Ik was aangenaam zenuwachtig. Vol honger en afwachting net een puber die voor het eerst een bh van zijn meisje pulkt.

Na 12m kwamen we aan een laat-middeleeuws aandoende ingang, binnen stond een bord met de “Rules of Conduct”.

Eén ervan was: “don’t tell”…

Wat ik wel kan zeggen is dat de cocktails fantastisch waren. Dankzij Alex Kratena (quasi World’s Number 1) en zijn zwierige rock ‘n’ roll elegantie uiteraard.

 

Over elegantie gesproken, ondanks de grote aanwezigheid van BV’s, viel Sarah Colliers het meeste op, vond ik. Zij is Belgische kandidate – samen met 6 andere internationale modellen – om het volgende Martini model te worden.

De locatie was prachtig, de sfeer zat goed. Ik heb een hoop boeiende mensen gesproken en ik ga zeker terug!

Als je er bij wil zijn, moet je je kans wagen op http://www.bacardi150.be of kan je meedoen aan de wedstrijd van De Standaard Online. Die kan je hier terug vinden: http://www.standaard.be/kanaal/index.aspx?kanaalid=2170

And remember…speak easy!

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s