Welkom bij de Cocktail Nation

The First Manifesto of the Cocktail Nation:
We, the Citizens of the Cocktail Nation, do hereby declare our independence from the dessicated horde of mummified uniformity – our freedom from an existence of abject swinglessness. We pledge to revolt against the void of dictated sobriety and to cultivate not riches but richness, swankness, suaveness and strangeness, with pleasure and boldness for all.
BE FABULOUS.
— The Millionaire of Combustible Edison (Glenn 1994:81)
Bovenstaande manifest is neergepend door The Millionaire, kopstuk van een excentrieke band genaamd Combustible Edison.  Zij waren verantwoordelijk voor een heropleving van het lounge genre in de muziek van de jaren 90. In tegenstelling tot de meeste contemporaine lounge bands namen zij het genre wel serieus, meer nog ze zagen het hele lounge gebeuren als een filosofie, een religie met de lounge bar als tempel. Het is moeilijk om het lounge gebeuren exact te omschrijven en vooral waarin het verschilt van een gewoon café bezoek. Toch kennen de lounges tegenwoordig een groeiende populariteit en hiermee verbonden ook een stijgende interesse in de typische loungedrank: de cocktail. Samengevat kan men spreken over een heuse cocktailrenaissance. Een heropleving van de cocktailcultuur.
Deze blog poogt deze renaissance van de cocktailcultuur in België in kaart te brengen met beschrijvingen en reviews van de vele cocktailbars die België rijk is, een uitgebreide who is who van de meester mixologen achter de bars en een diepgaand rapport van de vele meesterwerkjes die geproefd zullen worden op deze ontdekkingstocht.
Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s